USA kaitseminister: Iraagi vägedel puudub Islamiriigi vastu võitlustahe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõdurid
Iraagi sõdurid Foto: SCANPIX

USA kaitseministri Ashton Carteri sõnul näitab sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) edu Ramadi vallutamisel, et Iraagi vägedel puudub võitlustahe.

«Mis ilmselt juhtus on see, et Iraagi väed näitasid lihtsalt tahet mitte võidelda. Nad ei olnud vähemuses,» ütles Carter täna avaldatud usutluses telekanalile CNN.

«Vastupidi, nad olid vastasest arvuliselt suurelt üle. See ütleb mulle, ja ma arvan, et enamikule meist, et meil on teemaks iraaklaste tahe võidelda ISILi vastu ja end kaitsta,» lausus Carter kasutades lühendit ISi varasemast nimest Iraagi ja Levandi Islamiriik.

Kaitseministri sõnul saab USA anda ISi vastases võitluses väljaõpet, relvi ja õhutuge, kuid Iraagi väed peavad üles näitama tahet võidelda oma riigi eest.

Ramadi langemine eelmisel pühapäeval ISi kätte tekitas küsimusi USA presidendi Barack Obama administratsiooni Iraagi-strateegia suhtes.

Carter kaitses USA õhurünnakuid efektiivse osana võitlusest ISi vastu, kuid rõhutas, et need ei asenda Iraagi vägesid, kes oma riiki kaitsevad.

«Me saame osaleda ISILi purustamisel,» ütles kaitseminister, rõhutades samas, et ainult iraagi rahvas saab võitu hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles