Independent:: Islamiriik avaldas oma nn kalifaadi reisijuhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja rühmituse lipuga. Kaader on pärit sunniitliku äärmusorganisatsiooni propagandavideost.
Islamiriigi võitleja rühmituse lipuga. Kaader on pärit sunniitliku äärmusorganisatsiooni propagandavideost. Foto: SCANPIX

Briti väljaanne Independent kirjutas eile, et sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) avaldas kalifaadi reisijuhi, mille autoriks on Suurbritannia päritolu pühasõdalane Abu Rumaysah.

Raamatus pajatatakse muu hulgas regiooni ilmaoludest ja liiklusest ning tutvustatakse kalifaadis populaarseid sööke. Teada saab muu hulgas ka seda, et võimalik on osta lääneriikides populaarseid šokolaade nagu Snickers ja Kitkat.

Raamatu hinnangul on kalifaat väga rahvusvaheline.

«Kui arvad, et kosmopoliitsed on linnad nagu London või New York, siis oota, kuni satud Islamiriiki, mis lausa karjub eripäradest,» kirjutatakse reisiraamatus.

Asjatundjate hinnangul on teoses maalitud pildil tegeliku eluga vähe ühist, sest kalifaadis on kogu elu reguleeritud karmide šariaadiseadustega ja inimeste hukkamised igapäevased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles