USA üleujutustes sai surma kaks inimest ja mitmed on kadunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutuse tagajärgede likvideerimine eile Texases.
Üleujutuse tagajärgede likvideerimine eile Texases. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Texase ja Oklahoma osariikides sai paduvihmadest põhjustatud tulvades surma kaks inimest ja mimed on kadunud, teatasid võimuesindajad.

Mees uppus Texase osariigis asuvas San Marcose linnas ja tulvavesi viis Oklahomas tuletõrjuja kaasa, kui ta püüdis aidata tulvalõksu jäänud inimesi.

Üleujutustes sai tugevasti kahjustada mitmeid elumaju.

San Marcose linnaelanikele anti varahommikul käsk evakueeruda. Avatud on mitmeid varjupaiku inimestele, kes ei saa oma kodudesse naasta.

«Politseinikud ja tuletõrjujad käivad ukselt uksele ja otsivad abivajajaid,» märgiti linna ametlikud teadaandes.

Linnavõimude andmetel on Blanco jõe veetase püstitanud rekordi, viimati tõusis vesi nii kõrgele üle kallaste 1920-ndatel aastatel. Blanco veetase tõusis vaid tunniga 7,8 meetrit.

«Olukord paistab ka siin ikka vägagi halb olevat,» märkis Haysi maakonna päästetööde koordinaator Kharley Smith kirjeldades Wimberley linnas toimuvat.

«Meil on siin terveid tänavaid, kuis on alles jäänud vaid paar maja ja ülejäänud on lihtsalt rusud,» rääkis Smith.

Smithi kinnitusel on hävinenud 350-400 elumaja, millest osa on tulvavesi lihtsalt minema viinud. Kadunud on mitmeid inimesi. Ainuüksi Haysi maakonnas küündivad kahjud miljonite dollariteni.

Inimeste kirjeldusel tõusis veetase jõgedes niivõrd kiiresti, et mitmed kogukonnad ärkasid eile hommikul sõna otseses mõttes veest ümbritsetuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles