Viking Line otsib naftahindade tõusule leevendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line`i tulevikuvisioon reisilaevast..
Viking Line`i tulevikuvisioon reisilaevast.. Foto: VG Nett / Viking Line.

Tallinki konkurent Läänemerel, Viking Line otsib kõrgete naftahindade tingimustest võimalusi kulutusi vähendada.

«Naftahinnad langema ei hakka,» ütles Viking Line'i tehnikadirektor Tony Öhman veebiväljaandele VG Nett. «Peame tegema kõik selleks, et naftakulu vähendada. Sellest on kasu kõigile: meie töötajatele, klientidele ja muidugi keskkonnale.»

Seetõttu räägib ettevõte võimalustest kasutada tulevikus laevadel tugienergia allikaina päikesepatareisid, purjesid ja muid tehnilisi uuendusi. Need oleksid toeks laeva peamootoritele, mis seega tarbiksid vähem kütust ja heidaksid õhku vähem heitgaase. Lisaks tähendaks see ka vähem müra ja vibratsiooni reisijatele.

«Pole kindel, et reisilaev tulevikus tuleb just selline, nagu see näeb välja meie joonistel,» ütles Öhman. «Kuid loodame, et saadame tööstusele signaali, et näete, see on see, mida soovime, ja meie visanditest saab üks teedest eesmärgi suunas.»

Ta lisas, et paljud tehnoloogiad on juba olemas ning neid tuleb lihtsalt arendada.

Öhman teatas, et Viking Line võtab hea meelega vastu pakkumisi laevatehastelt, kes sooviksid neid mõtteid arendada ja hiljem laevad valmis ehitada.

Ta kinnitas, et ettevõtte poole on juba pöördunud ülikoole ja teadlasi, kelele asi tundub huvitav.

Väljaande kohaselt on Viking Line on valinud oma laevade järk-järgulisele uuendamise tee ja ei toimi nii, nagu suurrival Tallink, kes vaid paari aastaga on investeerinud miljardeid niiöelda vanamoelistesse uutesse laevadesse.

«Ma ei taha öelda, et Tallink on tegutsenud rumalalt, kuid ma usun, et ehitades uue põlvkonna laevu, oleme tuleviku tehnoloogia muutusteks paremini valmistunud,» ütles Öhman.

Ta lisas, et kui tehnoloogia areng jätkub nii nagu ettevõte usub, tellib Viking Line uue põlvkonna reisilaeva juba lähema viie aasta jooksul.

Samal teemal:

Viking Line`i tulevikulaeval on purjed ja päikesepaneelid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles