Iraan loodab sanktsioonide tühistamist detsembriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: SCANPIX

Iraani naftaministri asetäitja avaldas täna lootust, et tuumaleppe sõlmimise korral suurriikidega võidakse rahvusvahelised sanktsioonid islamivabariigi vastu detsembriks täielikult tühistada.

Sanktsioonide tühistamine aitaks tuua Iraani nafta- ja gaasisektorisse miljarditesse dollaritesse ulatuvaid välisinvesteeringuid, lisas aseminister Amirhossein Zamani-Nia uudisteagentuurile Shana.

«Sanktsioonide struktuur mureneb raashaaval ning võime loota nende täielikku tühistamist azarikuu (22. november-21. detsember) paiku,» ütles aseminister. «Kui sanktsioonid tühistatakse, saab Iraanist nafta- ja gaasiprojektide keskpunkt.»

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis aastatel 2006-2010 vastu kuus resolutsiooni sanktsioonide kehtestamiseks Iraani tuuma- ja raketiprogrammide vastu. USA ja Euroopa Liit on alates 2012. aastast kehtestanud lisaks rea ühepoolseid suunatud sanktsioone riigi energia- ja pangandussektori vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles