Pildid: Mehhiko linna tabanud keeristormis hukkus vähemalt 13 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko põhjaosas vastu USA piiri asuvat Ciudad Acunat eile tabanud keeristormis kaotas elu vähemalt 13 inimest.

Coahuila osariigi linnas hävines ja sai kannatada sadu ehitisi, edastab BBC.

Mehhiko telekanalite edastatud videotel katastroofipiirkonnast oli näha nii hävinenud hooneid, majade katustele lennanud ja mõlkis autosid kui teedele langenud puid.

Coahuila osariigi kuberner Ruben Moreira külastas looduskatastroofi piirkonda ning tema arvates võib hukkunute ja vigastatute arv kasvada, sest osa inimesi on kadunud.

Senitel andmetel kaotasid tornaados elu kümme täiskasvanut ja kolm last ning 150 inimest vajas vigastuste tõttu arstiabi.

«Hukkunud olid hoonetest väljas, kui keeristorm linna tabas. Need, kes end majades peitsid, jäid ellu,» teatas Ciudad Acuna linnapea Evaristo Lenin Perez.

Linnapea sõnul oli alates linna asutamisest üle 100 aasta tagasi tegemist esimese tornaadoga, mis paika tabas.

Päästetöötajad püüavad leida rohkem kui 750 kannatada saanud hoone rusudest ellujäänuid.

Ciudad Acuna elanikud teadsid seni, et keeristorme on üle piiri USAs Texases, kuid ise nad ei olnud seda varem üle elanud.

Mehhiko president Enrique Pena Nieto avaldas hukkunute peredele kaastunnet ning ta sõidab Ciudad Acunasse olukorraga tutvuma. Presidendi sõnul peab valitsus katastroofipiirkonna elanikke igakülgselt aitama.

Coahuila osariigi võimuesindaja Victor Zamora sõnul antakse kodud kaotanutele ajutised elamispaigad.

Olukord ei ole parem ka USA lõunaosariikides, eriti Texases ja Oklahomas, kus on juba mõnda aega paduvihmad, mis tõid kaasa üleujutused. Lisaks Texasele on üleujutushoiatus antud ka Arkansases, Missouris, Colorados, Louisianas ja Kansase idaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles