Türgi telejutlustaja: onaneerivad mehed kohtuvad pärast surma oma rasedaks jäänud kätega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Türgis tekitas elava arutelu isehakanud telejutlustaja Mücahid Cihad Han, kes vastas erakanalil 2000 TV vaatajate küsimustele. Keegi meesterahvas tunnistas Hanile: ta tegeleb aktiivse käsikiimlusega vaatamata asjaolule, et on abielus, ning seda isegi siis, kui sooritab palverännakut Mekasse. 

Pärast mõningat hämmeldust vastas jutlustaja, et islami jaoks on igat laadi masturbatsioon «haram» ehk keelatud praktika. «Veelgi enam, üks hadith (prohvet Muhamedi väidetav ütlus) ütleb, et need, kes astuvad oma kätega vahekorda, kohtavad neid pärast surma rasedatena. Käed kaebavad Jumalale oma õiguste üle,» selgitas jutlustaja prohvetile viidates.

«Kui meie televaataja oleks vallaline, soovitaksin tal abielluda, aga mida ma oskan praegu öelda?» andis vaimulik nõu, julgustades meest siiski Saatana kiusatustele vastu panema.

Onaneerimine ehk «istimna» on islamis vastuoluline teema, millele on raske leida ühest vastust. Koraan ei puuduta seksuaalpraktikat otsesõnu ja ajaloo jooksul on käsikiimlusesse suhtutud erineva tolerantsiga. Enimlevinud islami harud soostuvad masturbatsiooniga siis, kui viimane osutub vältimatuks: näiteks abielurikkumise vältimiseks.

Hani märkused teenisid Türgi sotsiaalmeedias hulgaliselt humoorikat kriitikat. «Kas teispoolsuses leidub kätele mõeldud günekolooge? Kas abort on seal lubatud?» küsib üks Twitteri-kasutaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles