Teheranis algas kohus Washington Posti ajakirjaniku üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Posti ajakirjanik Jason Rezaian ja tema abikaasa  Yeganeh Saleh.
Washington Posti ajakirjanik Jason Rezaian ja tema abikaasa Yeganeh Saleh. Foto: SCANPIX

Teheranis algas täna suletud uste taga kohus ajalehe Washington Post spionaažis süüdistatava korrespondendi Jason Rezaiani üle, edastas uudisteagentuur ISNA.

Riikliku uudisteagentuuri IRNA teatel ilmus Rezaniani kohtusse koos samuti süüdistuse saanud ajakirjanikust abikaasa Yeganeh Salehi ja fotograafiga.

Rezaiani advokaadi Leila Ahsani sõnul süüdistatakse 39-aastast ajakirjanikku spionaažis, koostöös vaenulike valitsustega, salajase info kogumises ja propaganda levitamises islamivabariigi vastu.

Advokaadi kinnitusel ei ole süüdistused tõestatud.

Washington Post mõistis eilses avalduses hukka kohtumenetluse oma ajakirjaniku vastu ja lisas, et Salehi üle peetakse arvatavasti kohut eraldi.

Kohtuistung toimub Teherani revolutsioonilise kohtu 15 harukohtus, kus tavaliselt menetletakse poliitilisi või riikliku julgeolekuga seotud kohtuasju.

Iraani-USA topeltkodakondsusega Rezanian vahistati mullu juulis, teda hoitakse kinni Teherani kurikuulsas Evini vanglas.

USA ja Washington Post on nimetanud ajakirjanikule esitatud süüdistusi absurdseteks ja kutsunud teda vabastama. Iraan ei tunnusta topeltkodakondsust ja väidab, et tegemist on riigi siseasjaga.

Salehi vahistati koos abikaasaga, kuid vabastati hiljem kautsjoni vastu. Samal päeval peeti kinni ka kolmas kahtlusalune, kelle isikut ei ole avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles