Paavst Franciscus: ma ei ole 25 aastat telekat vaadanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Katoliku kiriku pea paavst Franciscus rääkis Argentiina väljaandele La Voz del Pueblo, et viimati lülitas ta televiisori sisse aastal 1990.

Pärast toda kogemust otsustas vaimulik enda sõnul, et «see pole lihtsalt tema jaoks». Kirgliku jalgpallifännina tuntud paavst teatas, et isegi oma lemmikklubi San Lorenzo käekäigu kohta peab ta pärima teda kaitsvate Šveitsi kaardiväelaste käest. Samuti paljastas Franciscus, et loeb regulaarselt ainult ühte väljaannet: vasakpoolset Itaalia lehte La Repubblica.

Küsimuse peale, mida paavst oma vanast elust kõige enam igatseb, kõlas vastus: kõndida lihtsalt mööda tänavat ja külastada mõnda pitsarestorani. Ajakirjanikud soovitasid selle peale, et pitsa saab ju kohale tellida ja seda Vatikanis süüa. «Jah, aga see pole sama. Pitsarestorani minek ise on juba meeldiv tegevus,» vastas paavst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles