Grybauskaitė hinnangul ei ole lennukompanii riigile vajalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė.
Leedu president Dalia Grybauskaitė. Foto: Raigo Pajula/Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaitė leiab lennukompanii Air Lituanica krahhi järel, et riigil ei pea tingimata oma lennufirma olema, sest see on kahjumlik tegevus, mille eest peavad maksma kõik riigi elanikud.

«Leedu on kaks korda üritanud rahvuslikke lennuliine pidada, kuid mõlemal korral ebaõnnestunult. Ikka lõppeb kõik võlgadega, varade edasimüügiga erinevatele huvigruppidele. Kahjuks ei ole see kogemus edukas olnud,» lausus president.

«Me oleme rahvusvahelisele lennundusturule minekuga kõvasti hiljaks jäänud ja seni ei ole veel keegi välja pakkunud mudelit, mis ei tooks kahjumit, ma ei räägigi enam kasumi teenimisest. Ning kuni seda pole, ei soovi ma, et keegi kisuks valitsust või riiki ka kolmandat korda kahjumlikku tegevusse, sest selle eest tuleb maksta kõigil Leedu elanikel,» ütles Grybauskaitė teisipäeval Vilniuses ajakirjanikele.

Riigijuhi hinnangul oli Air Lituanica finantsavantüür - algusest peale oli selge, et see ettevõte ei suuda kasumlikult töötada.

Kaks aastat tagasi Vilniuse linna loodud ja finantsraskustesse sattunud Air Lituanica peatas läinud reedel tegevuse.

2009. aasta alguses lõpetas lendude teenindamise nüüdseks pankrotistunud flyLAL-Lithuanian Airlines, mis kuulus investeerimisfirmale ZIA Valda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles