Taani raadiojaam tappis otse-eetris küüliku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Taani raadiojaama Radio24syv saatejuhid tapsid otse-eetris üheksa nädalat vana küüliku – tegijate sõnul eesmärgiga demonstreerida ühiskonna silmakirjalikku suhtumist loomadesse.

Saatejuhid tõid Alani-nimelise looma stuudiosse pühapäeva hommikul ning peksid küüliku seejärel jalgrattapumbaga surnuks. Üks juhtidest Asger Juhl viis korjuse seejärel koju, kus lubas ta nülgida ja valmistada oma lastele küülikuraguud.

Kuigi raadiotegijad väitsid, et nende aktsiooni eesmärk oli juhtida tähelepanu Taanis valitsevale tööstuslikule põllumajandusele ja loomakasvatusele, tekitas julmus kuulajate seas suurt nördimust. «Ärge üritage seda õigustada, te kaabakad – ainus põhjus, miks te tapsite otse-eetris väikese ja kaitsetu looma, on reitingu tõstmine,» kirjutab üks vihane kommenteerija jaama Facebooki-lehel. «Võib-olla peaks keegi teile pumbaga vastu pead virutama ja siis vaatama, kas see ärgitab debatti.»

Stuudiosse oli kutsutud rääkima ka loomaõiguslane Linse Kessler. Kui viimane tabas ära saatejuhtide plaani, ajas ta Juhli mööda raadiomaja ruume taga, tulutus lootuses päästa loom. Hiljem postitas naine Facebooki video, milles ütleb: ta mõistab küll raadioinimeste kavatsusi, kuid looma tapmine läks liiga kaugele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles