Sipilä: Soome valitsuskõnelused on edukalt lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome järgmine peaminister, Keskerakonna juht Juha Sipilä (esiplaanil), Põlissoomlaste juht Simo Soini ja Koonderakonna liider Alexander Stubb koalitsiooniläbirääkimiste vahel pressikonverentsil.
Soome järgmine peaminister, Keskerakonna juht Juha Sipilä (esiplaanil), Põlissoomlaste juht Simo Soini ja Koonderakonna liider Alexander Stubb koalitsiooniläbirääkimiste vahel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Soome valitsuskõneluste juhi Keskerakonna liidri Juha Sipilä sõnul jõuti kõikides küsimustes kokkuleppele ja kõnelused on lõppenud.

Tulevane valitsus esitab oma programmi järgmiseks neljaks aastaks kolmapäeva pärastlõunal, ütles Sipilä.

«Praegu teksti veel lihvitakse ja homme (kolmapäeval) teavitame selle sisu,» lausus kaks ja pool nädalat väldanud kõneluste juht.

Läbirääkimistel jäeti viimaseks ministrikohtade jaotus. Sipilä sõnul on tulevas valitsuses ministrikohti vähem, kuid ministeeriumite arv on ka edaspidi 12.

Keskerakond saab suurima erakonnana enim ministriportfelle, lisas ta.

Kõnelustel osalesid Keskerakond, Koonderakond ja Põlissoomlased. Sipilä oli lubanud valitsuse kokku panna 29. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles