Air France`i lennuk oleks võinud Kamerunis vastu mäge lennata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´i Boeing 777
Air France´i Boeing 777 Foto: SCANPIX

Prantsuse lennuõnnetuste uurimise büroo teatel oleks Air France`i lennukiga võinud selle kuu alguses Kamerunis õnnetus juhtuda, kuna lennuk pääses napist kokkupõrkest mäega.

Lend AF953 tehti 2. mail Ekvatoriaal-Guinea pealinnast Malabost Kameruni suurimasse linna Doualasse, kuid ilm oli siis väga halb, edastab BBC.

Lennuki piloodid eemaldusid tormipilvedest, kuid selle tõttu tekkis ohuolukord, milles nad lendasid väga lähedalt mööda 4095-meetrisest Mont Camerounist, mis on vulkaan.

Juhtumit uurib Prantsusmaa lennuõnnetuste uurimisbüroo BEA (Bureau d'enquête sur les accidents aériens).

Air France`i lennuk Boeing 777, mille pardal oli 37 inimest, tegi lühimaalennu Doualasse, mis asub Malabost vaid 100 kilomeetri kaugusel. Lennuk pidi Kamerunis veel reisijaid peale võtma ja siis Prantsusmaale Pariisi lendama.

Piloodid võtsid pärast tormipilvedest eemaldumist kursi põhja, kuid lennuki uus lennusuund oli otse mäele.

Lennuk andis automaathoiatuse, et tuleb kõrgemalt lennata ning piloodid tõstsid lennuki kiiresti 2743 meetri kõrguselt 3962 meetri kõrgusele, et hoida ära mäega kokkupõrge.

BEA uurijad ei paljastanud kui lähedal lennuk mäele oli.

Boeing 777 maandus 44 minutit pärast Malabost lahkumist Doualas ning keegi pardal olnutest kannatada ei saanud.

Air France`i sõnul käivitasid nad selle juhtumi tõttu ka firma siseuuringu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles