Netanyahu: tuumarelvastatud Iraan on Islamiriigist tuhat korda ohtlikum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Tuumarelvastatud Iraan on tuhat korda ohtlikum ja hävituslikum sunniitlikust äärmusrühmitusest Islamiriik (IS), ütles Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu eile.

«Nii kohutav kui ISIS ka poleks, kui Iraan, meie ajastu silmapaistvaim terroristlik riik, saab tuumarelvad, siis see saab olema sadu kordi ohtlikum, tuhandeid korda ohtlikum ja hävituslikum, kui ISIS,» ütles Netanyahu, kasutades ISi varasemat nimelühendit.

Peaminister tegi avalduse ajal, mil Viinis kogunevad taas Iraani tuumakõnelustel osalevad poliit- ja tehnilised eksperdid.

«P5+1 kõnelused tulevad taas kokku ning kardan, et nad tormavad minu hinnangul väga halva leppe poole,» ütles Netanyahu.

«Ma ei näe mingit põhjust tormata leppe poole, ja kindlasti mitte halva leppe suunas, mis sillutab Iraanile tee (tuuma)pommini, ning ühtlasi täidab Iraani rahakirstu miljardite dollaritega, mida kasutatakse agressiooni jätkamiseks Lähis-Idas ja Iisraeli piiride ümber,» lausus ta.

«Me ei peaks andma ISISe tõttu Iraanile teed tuumapommi ja miljardite dollariteni agressiooni jätkamiseks,» lisas peaminister.

«ISISega tuleks võidelda. Iraan tuleks peatada,» lausus Netanyahu.

P5+1 riigid ehk USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Hiina ja Saksamaa peavad Iraaniga läbirääkimisi, et jõuda 30. juuniks lõpliku kokkuleppeni, mis takistab Teheranil tuumarelvade väljatöötamist. Vastutasuks leevendataks Iraanile kehtestatud majandussanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles