Brüsseli lennuväljal on liiklus peatunud, tuhanded inimesed on lõksus

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Brüsseli lennujaamas seismas.
Lennukid Brüsseli lennujaamas seismas. Foto: Erakogu

Brüsseli lennuväljal on kogu lennuliiklus tehnilise rikke tõttu seiskunud - radarid ei tööta ning sestap ei saa toimuda ei maandumisi ega õhkutõusmisi.

«Kui tõepoolest radarid ei tööta, on tegelikult vedamine, et midagi ei juhtunud. Belgia kohal on lennuliiklus ikkagi väga tihe,» kommenteeris Brüsseli lennujaamas Estonian Airi lennuki pardal kojulendu ootav Eesti Meedia nõukogu esimees Mart Kadastik.

Kadastiku sõnul on lennujaamas lõksus praegu ka näiteks Euroopa Komisjoni digivolinik Andrus Ansip, kes pidi sealt lendama edasi läbi Frankfurdi Washingtoni.

Esialgsetel andmetel on lennuliiklus peatatud kella kaheni kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kella kolmeni pärastlõunal). Lennujaamas ootavad ilmselt kümned tuhanded inimesed äralendu ja paljud on veetnud juba mitu tundi lennukites. Järk-järgult viiakse neid lennujaama bussidega terminalidesse. 

Kadastiku sõnul ei ole reisijateni jõudnud info, mis täpselt toimub, mistap visatakse nalja kõikvõimalike stsenaariumite üle. Asjaolu, et neilegi lennujaam bussid järele saatis ja neil kauem lennukis oodata ei lasta, viitab, et tõenäoliselt tagasilend niipea veel ei toimu.

Tegemist on üleriigilise probleemiga. Belgia õhuliiklust kontrolliv Belgocontrol teeb Brüsseli lennujaama teatel kõik, et süsteemid taaskäivitada.

Lennujaama teatel on tegemist elektrisüsteemide probleemiga, mis on põhjustanud omakorda palju teisi.

Hulk lende on suunatud ümber teistesse läheduses paiknevatesse lennujaamadesse.

Õhtul kella 20-ks jõudis Estonian Airi lennuk Brüsselist Tallinnasse.

Lennukid Brüsseli lennujaamas. Foto: erakogu
Lennukid Brüsseli lennujaamas. Foto: erakogu Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles