Leedu on valmis võtma vastu 30-40 pagulast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaaliasse Linosa saarele jõudnud lapsmigrant.
Itaaliasse Linosa saarele jõudnud lapsmigrant. Foto: AFP/SCANPIX

Leedu ei ole valmis vastu võtma nii palju pagulasi, kui Euroopa Komisjon ette näeb, ütles peaminister Algirdas Butkevičius täna.

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku Leetu ümber paigutada või asustada kuni 710 pagulast, mille eesmärgiks on leevendada põgenikekriisi Vahemerel. Kava alusel toimetataks Leetu 302 varjupaigataotlejat Itaaliast, 201 Kreekast ja 207 pagulast kolmandatest riikidest.

«Hetkel ei ole me kindlasti valmis nii paljusid vastu võtma,» ütles peaminister vastuseks ajakirjanike küsimusele, kas Leedu võtab vastu kõnealused 710 inimest. «Oleme seda ministritega arutanud ja koostame valitsusresolutsiooni, milles öeldakse, et oleme valmis vastu võtma 30-40 pagulast.»

EK palus liikmesriikidelt võtta vastu kahe järgmise aasta jooksul 40 000 varjupaigataotlejat Süüriast ja Eritreast, kes on juba maabunud Itaalias ja Kreekas.

Läti peaks kava alusel vastu võtma 310 varjupaigataotlejat Itaaliast, 207 Kreekast ning 220 pagulast kolmandatest riikidest. Eesti vastavad numbrid on 443, 295 ja 326.

Komisjoni eelmine ettepanek seadis Leedule kohustuse võtta vastu 207 pagulast ja vaadata läbi peamiselt Kreekale ja Itaaliale esitatud 503 varjupaigataotlust, ütles EK Leedu esinduse kõneisik Giedrius Sudikas.

Leedule ette nähtud pagulased on peamiselt Lähis-Ida pagulaslaagritesse jõudnud süürlased.

Läti peaks kava alusel vastu võtma 310 varjupaigataotlejat Itaaliast, 207 Kreekast ning 220 pagulast kolmandatest riikidest. Eesti vastavad numbrid on 443, 295 ja 326.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles