Kuninganna tegi teatavaks Cameroni valitsusprogrammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II tegi täna parlamendi avaistungil teatavaks peaminister David Cameroni uue valitsuse programmi.

Kuninganna ütles valitsuse programmi tutvustades, et Suurbritannia korraldab rahvahääletuse Euroopa Liidu liikmesuse küsimuses enne 2017. aasta lõppu.

Vastav seaduseelnõu avaldatakse neljapäeval ja parlament alustab selle üle debatti juunis. Hääletus võib aset leida järgmise aasta algul.

Cameronil on kavas reformida Suurbritannia suhteid ELiga ja panna tulemuse põhjal liikmesus rahvahääletusele. Peaminister ise pooldab ELi jäämist.

Cameronil on kavas reformida Suurbritannia suhteid ELiga ja panna tulemuse põhjal liikmesus rahvahääletusele. Peaminister ise pooldab ELi jäämist.

Kuninganna ütles, et Šotimaa ja Wales saavad senisest suurema võimu Suurbritannia koosseisus, kuhu šotlased eelmisel aastal läbi viidud referendumil otsustasid jääda. Parlamendis suuruselt kolmandaks erakonnaks tõusnud Šoti Rahvuspartei (SNP) on aga öelnud, et valitsuse praegused ettepanekud ei rahulda neid.

Valitsusel on kavas ka seaduseelnõu, mis külmutaks viieks aastaks tulumaksu, käibemaksu ja sotsiaalkindlustusmaksu, ütles kuninganna valitsusprogrammi tutvustades. Niisuguse lubaduse andis Cameron konservatiivide valimiskampaania ajal.

Uus valitsus pakub välja ka täiendavad meetmed äärmusorganisatsioonide keelustamiseks ja äärmuslasteks peetavate inimeste Suurbritanniasse sisenemise piirangute kehtestamiseks.

Uued meetmed on kavas ka immigratsiooni tõkestamiseks, muu hulgas peaks politsei saama voli konfiskeerida illegaalsete immigrantide teenitud palk. Ebaseaduslike sisserändajate väljasaatmise hõlbustamiseks on kavas juurutada reegel, mis lubab inimese esmalt välja saata ja tema kaebuse alles tagantjärele menetlusse võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles