Vene opositsiooni üks juhte Kara-Murza vajas ootamatult haiglaravi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kara-Murza
Vladimir Kara-Murza Foto: SCANPIX

Venemaa üks opositsioonijuhte Vladimir Kara-Murza vajas ootamatult arstiabi ning ta viidi Moskvas haiglasse.

Vene opositsioonijõudude arvates on tegemist poliitiku mürgitamisega ning ta seisund olevat kriitiline, edastab YLE.

Kara-Murza advokaat kinnitas väljaandele Kommersant, et ei saa välistada mürgitamist.

Selle aasta veebruaris lasti Moskvas maha Boriss Nemtsov, kes juhtis RPR Parnas parteid (Rahvavabaduse partei), kuhu kuulub ka Kara-Murza.

Kara-Murza oli osaline Nemtsovi Ukraina sõda käsitlevates uuringutes.

Kara-Murza lähikondlaste teatel kerkis tal teisipäeval ootamatult vererõhk ning ta minestas. Arstide esmaste teadete kohaselt oli see põhjustatud neeruprobleemidest.

Vene meediaallikate andmetel ei arva Kara-Murza pere, et teda püüti tapmise eesmärgil mürgitada, vaid nad peavad selle põhjuseks ületöötamist, vale toitumist või toidumürgistust.

Kara-Murza parteikaaslased arvavad siiski, et ta on Venemaa valitsevale klikile pinnuks silmas ning selle tõttu võib ootamatu haigestumise taga olla mürgitamisjuhtum.

Venemaa opositsiooniliikumise Avatud Venemaa koordinaator Maria Baronova sõnas lääne meediale, et hea tervisega mehe haigestumine on kahtlane.

Vladimir Kara-Murza töötab kunagise naftamagnaadi Mihhail Hodorkovski asutatud Avatud Venemaa liikumises. Pärast pikaajalisest vangistusest vabanemist suundus Hodorkovski elama läände, kus ta on president Vladimir Putini üks suuremaid kriitikuid.

Vene opositsioon ja lääneriigid peavad Hodorkovskile korruptsiooni eest määratud vanglakaristust poliitiliseks kättemaksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles