63 protsenti ameeriklastest on ülekaalulised või rasvunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline
Ülekaaluline Foto: Vida Press

USA toitumisteadlaste uuring näitas, et seal riigis on 63 protsenti elanikest kas haiglaselt ülekaalulised või eluohtlikult rasvunud.

Raporti kohaselt ei ole ülekaalulisuse vohamisele suudetud piiri panna ega seda kahandada hoolimata mitmesugustest üleriiklikest terviseprogrammidest, mille üheks eestvedajaks on USA esileedi Michelle Obama, edastab iltasanomat.fi.

Uuring näitas, et aastaga kasvas USAs ülekaaluliste arv 27,7 protsendi võrra, mis on suurim kasv alates 2008. aastast, mil seal alustati iga-aastaste kehakaalu-uuringutega.

Üha enam on neid, kes varem olid vaid ülekaalulised, kuid nüüd on rasvunud.

Kõige rohkem kasvas ülekaaluliste arv üle 45-aastaste inimese kategoorias ning kehakaalutõusuga naisi on enam kui mehi.

Kuigi laste kehakaalu püütakse kontrolli all hoida, on USAs aina rohkem lapsi, kes juba väikelapsena on liiga suure kehakaaluga.

Toitumis- ja kehakaaluteadlaste uuringus osales 177 000 ameeriklast, kes jaotati mitmesse vanusekategooriasse. Uuringi viidi läbi 2014. aasta jooksul.

WHO peab rasvumist globaalseks epideemiaks ning tegemist olevat ohtlikuma ilminguga kui nälgimine.

Ülekaaluliseks peetakse neid isikuid, kelle kehamassi indeks on 25 – 29,9. Rasvunuks aga saab pidada neid, kelle kehamassi indeks on 30 või üle selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles