Prantsusmaa peab Suurbritannia ELi referendumit «väga riskantseks»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles neljapäeval Briti peaministri David Cameroni Pariisi visiidi eel, et brittide kavandatav referendum Euroopa Liidu liikmesuse üle on «väga riskantne».

Cameron suundub ringreisile Euroopa pealinnadesse, et mõjutada liikmesriike ELi reformima, enne kui Suurbritannia oma liikmesuse rahvahääletusele paneb.

«Me kuulame ta ära ja vaatame, mida ta välja pakub,» ütles Fabius.

«Ta on käivitanud selle referendumiprojekti, mis on väga riskantne ettevõtmine. Me loodame, et Suurbritannia jääb Euroopa Liitu, kuid sellest hoolimata on asju, mida tuleks parandada.»

Fabius lisas, et Prantsusmaa näiteks pooldab 28-liikmelise ELi toimimise lihtsustamist.

«Aga hoolimata sellest, et oleme liidu täiustamise poolt, ei saa me nõustuda selle lagunemisega,» rõhutas ta.

Aprillis ootamatult parlamendivalimistel enamuse saavutanud Cameroni paremtsentristlik valitsus esitab neljapäeval parlamendile esimese seaduseelnõu, mis on vajalik enne 2017. aasta lõppu referendumi läbiviimiseks.

Neljapäeval avalikustatud referendumiküsimus kõlab: «Kas Ühendkuningriik peaks jääma Euroopa Liidu liikmeks?»

Cameron avaldas kolmapäeval lootust, et seadus võetakse kiiresti vastu ja ei välista rahvahääletuse läbiviimist juba 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles