Soomes märgatud veealuse objekti puhul ei teata ikka kindlalt, millega tegu oli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilo-klassi allveelaev.
Kilo-klassi allveelaev. Foto: SCANPIX

Soome mereväe analüüsi andmeil pole võimalik kinnitada, et aprillis Helsingi lähistes vetes märgatud tundmatu veealune objekt oli allveelaev, teatas täna Soome piirivalve.

Kogutud andmed on osaliselt selgitatud tavapäraste tegevustega, kuid mereväe tehnilise analüüsi tulemuste pinnalt ei saa täielikult välistada allveelaeva või veealust tegevust, öeldi piirivalve avalduses.

Seiresüsteem märkas tundmatut objekti Soome territoriaalvetes Helsingi lähistel 27. ja 28. aprillil. Tollal saadud andmed viitasid veealustele helidele, mis ei sobinud kokku veepealsel toimuvaga.

Sihtmärki otsiti pinnapealsete laevadega. Lisaks kasutati ka kolme käsitsi vette heidetavat süvaveepommi. Otsingutes osales miinitõrjelaev Uusimaa, raketikaater Hanko ning piirivalve patrull-laev ja helikopterid.

Häire saamise ajal olid tingimused Helsingi esistes vetes võrdlemisi head, sest tuul oli nõrk, vesi ühtlase temperatuuriga ja liiklus veepinnal vähene, selgus avaldusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles