Putin: Washington püüab takistada FIFA presidendi tagasivalimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter andis möödunud suvel Venemaa presidendile Vladimir Putinile sümboolselt üle 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamise õiguse.
FIFA president Sepp Blatter andis möödunud suvel Venemaa presidendile Vladimir Putinile sümboolselt üle 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamise õiguse. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin sarjas rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA ametnike kinnipidamist USA juurdluses ning riigipea hinnangul üritab Washington tõkestada FIFA presidendi Sepp Blatterit tagasivalimist.

«Selgelt on tegemist üritusega tõkestada Blatteri taasvalimine FIFA presidendiks ja sellega murtakse väga tõsiselt põhimõtteid sellest, kuidas rahvusvahelised organisatsioonid töötavad,» lausus Putin täna.

Lisaks süüdistas ta Ühendriike katses levitada oma jurisdiktsiooni teistesse riikidesse.

USA justiitsministeerium teatas eile, et esitas FIFA üheksa ametniku ja viie juhtivtöötaja vastu süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel.

FIFA järgmise presidendi valimised pidanuks toimuma homme, viimastel andmetel pole seda skandaali tõttu edasi lükatud. Viiendaks ametiajaks kandideeriv Blatter on soosik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles