Poola järvest leiti kaheksajalg

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola järvest leitud surnud kaheksajalg.
Poola järvest leitud surnud kaheksajalg. Foto: .tvn24.pl/kuvatõmmis

Poola põhjaosas Masuris iga-aastase järvepuhastusega tegelenud sukeldujad leidsid oma suureks hämminguks veekogu põhjast surnud kaheksajala.

Ostróda lähistel paiknevast Sajmino järvest välja tõmmatud kaheksajalg kaalus üle 1,5 kilogrammi ja oli üle poole meetri pikk.

«Muidugi oli see suur üllatus,» rääkis Poola uudisteagentuurile PAP sukelduja Zbigniew Mordzińsi. «Kuidas sai kaheksajalg meie järve, kui nad tegelikult elavad merevees?»

Järv on suviti väga populaarne ning selle ääres käiakse peesitamas ja suplemas. Sukeldujad, kes juba palju aastaid järvepõhja puhastanud on, pole seni midagi taolist leidnud. Tüüpiliselt tuleb järvepõhjast välja pudeleid, purke, riideid ja jalgrattaraame. Ühest teisest järvest leiti hiljaaegu küll ka roostetanud mõõk.

«Võib-olla pidas keegi kaheksajalga akvaariumis või ostis ta külmutatult toidupoest ning otsustas, et tahab sellest lahti saada,» arutles Mordziński.

Tegu pole sealjuures esimese surnud eksootilise looma leidmisega selles piirkonnas. 2011. aastal leiti järve lähedusest metsast surnud krokodill, kirjutab TheNews.pl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles