Venemaa salastas rahuajal langenud sõdurite andmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks vangistatud Vene sõduritest Jevgeni Jerofejev.
Üks vangistatud Vene sõduritest Jevgeni Jerofejev. Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin allkirjastas eile seadluse, mille kohaselt on andmed rahuajal langenud Vene sõjaväelaste kohta nüüdsest salastatud.

Valitsuse ametlikul kodulehel avaldatud ja Putinilt allkirja saanud seadlusega kuulutati riigisaladuseks info Vene sõjaväe kaotuste kohta rahuaja erioperatsioonidel.

Seadlus on seotud Vene sõjaväe osalemisega Ukraina konfliktis. Venemaa eitab siiamaani osalust selles, ehkki teateid Ukrainas hukkunud sõdurite koju Venemaale saatmisest, on tulnud konflikti algusest saadik.

Möödunud nädalal võtsid Ukraina võimud kinni kaks meest, kes ütlesid, et on Ida-Ukraina separatistide poolel võitlevad Vene ohvitserid. Vene kaitseministeerium kiirustas teatama, et mehed ei ole tegevteenistuses. Mehed ise aga kinnitasid mitmes videousutluses, et võitlevad Ukrainas oma komandöride käsul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles