Jatsenjuk: Ukraina liitub NATO ja ELiga varem või hiljem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk Foto: SCANPIX

Ukraina ei saa NATO liikmesust üleöö ning peab seega valmistuma ühinemiseks alliansiga tulevikus, ütles neljapäeval peaminister Arseni Jatsenjuk.

«Igaüks saab täielikult aru, et praegusel etapil, isegi kui me esitame taotluse NATOsse astumiseks, ei usu ma, et liikmesmaad ühtselt hääletaksid. Ma pooldan järgmist põhimõtet: ära kunagi kerja, eriti, kui tead, et sulle ei anta,» lausus Jatsenjuk 8. Kiievi julgeolekufoorumil.

Ukraina peab astuma väga selgeid ja konkreetseid samme NATO liikmesuse suunas, ütles Jatsenjuk.

«Meil on selge plaan, kuidas saavutada standardeid, mis on eeltingimuseks NATO liikmesusele. Me peame korraldama referendumi ... Lõppude lõpuks on meil ju eesmärk.»

«Varem või hiljem saame alliansi liikmeks, nagu ka ELi liikmeks. Lõppude lõpuks räägime ju Ukraina ja kogu maailma julgeolekust. Ja Venemaa ei saa kunagi õigust vetostada meie suveräänset õigust olla Euroopa riik ning alliansi liige,» lisas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles