India võttis kinni luuramises kahtlustatava tuvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

India julgeolekujõud tabasid Loode-Hiina osariigis Punjabis tuvi, keda kahtlustatakse naaberriigi Pakistani heaks luuramises.

Lind maandus kohaliku habemeajaja Rasmesh Chandra Pakistani piirist nelja kilomeetri kaugusel asuvale hurtsikule kolmapäeva õhtul. Tähelepanu pälvis asjaolu, et tuvi külge oli kinnitatud pitseeritud sõnum ja traadilaadne seadeldis.

Habemeajaja 14-aastases pojas tekitasid need märgid kahtlusi ja ta otsustas veidra linnu kinni nabida ja politseisse viia.

Politsei viis linnu lähima veterinaari juurde ja kahtlusalune läbis ka röntgeni. Kiri osutus lähemalt uurimisel urdukeelseks, selles sisaldunud numbrid viitasid aga Pakistani viivale telefoniliinile.  «Hoiame lindu veel oma valduses,» lausus korrakaitsjate esindaja Rakesh Kausal. Tuvi äratas kahtlust ka selle tõttu, et vaid paar päeva varem said julgeolekujõud teate kohalike islamivõitlejate võimaliku aktiviseerumise kohta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles