Hiina hukkas pedofiilist õpetaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina ülemkohus teatas, et lasi hukata algkooliõpetaja, keda süüdistati 26 koolitüdruku seksuaalses ahistamises ja vägistamises.

Li Jishuni nimeline õpetaja pani oma teod toime aastail 2011 ja 2012, kui töötas Lääne-Hiinas Gansu provintsis ühes külakoolis. Ohvrite vanus jäi vahemikku 4 kuni 11 ja süüdistuse järgi sihtis mees nimme õpilasi, kes olid «noored ja tagasihoidlikud».

Vägistamised ja kuritarvitused leidsid aset nii klassiruumis, kooli ümbritsevas metsas kui ühiselamutes. Kohtuandmete põhjal ahistas Jishun mõnda õpilast ka korduvalt.

Ametivõimud ei täpsustanud, kuidas täpselt pedofiil tabati, küll aga nimetasid meest oma avalduses «tõsiseks ohuks ühiskonnale». «Rahva ülemkohus usub seega, et kohane oleks Li Jishun hukata,» seisab dokumendis. Otsus leidis Hiina sotsiaalmeeidas laialdast heakskiitu. «Surmaotsus on sellele mehele liiga hea,» kirjutas üks blogikasutaja.

Haruldases avameelsuses paljastas ülemkohus meediale, et aastail 2012-2014 on Hiina kohtud võtnud arutusele 7145 pedofiiliajuhtumit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles