Jõerüüt: Dombrovskis on Läti valimistel heal positsioonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jõerüüt
Jaak Jõerüüt Foto: Raigo Pajula

Homsed üldvalimised Läti poliitikasse uut põlvkonda ei too, kuid peaminister Valdis Dombrovskis ja tema juhitud kolmikliit Ühtsus on üllatavalt heal positsioonil, arvab Eesti suursaadik Lätis 2006-2010 Jaak Jõerüüt.

Jõerüüt rääkis ETV saates «Terevisioon», et Läti puhul maksaks valimiste puhul jälgida majanduskriisist väljatuleku problemaatikat, sest lõunanaabritel oli masu suurem kui Eestis ja sellest pole riik veel välja jõudnud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Üllatav on muidugi see, et praegune valitsus Valdis Dombrovskise juhtimisel on asjaga päris hästi hakkama saanud, ja – mis valimispsühholoogia koha pealt on üllatav –, et nii kõvasti lõiganud valitsus, nagu ta nüüd on pooleteise aasta jooksul teinud, on ometigi populaarsustabelites kaunis kõrgel,» märkis Jõerüüt.

Teine oluline teema on Jõerüüdi arvates, kas venemeelne opositsioonierakond Koosmeele Keskus saab esimest korda valitsusse või mitte. Kolmandaks on küsimärgi all, kui palju inimesi üldse valima tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles