FSB: Stavropoli ja Pjatigorski terroriaktidel on üks ja sama käekiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeautod ja sapööride auto Stavropolis.
Tuletõrjeautod ja sapööride auto Stavropolis. Foto: SCANPIX

Stavropoli ja Pjatigorski terroriaktide organisaatoriteks olid tõenäoliselt ühed ja samad inimesed, kirjutab Kommertsant viitega FSB allikas.

Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) allikas tõi esmalt näiteks sarnased asjaolud. Pjatigorski plahvatuses, mis toimus 17. augustil, kasutati samuti taksot. Nii Stavropoli eilses intsidendis kui ka Pjatogorski plahvatuses olid taksojuhid varem ära tapetud.

Pjatigorski vahejuhtumi puhul leiti taksojuhi Aleksandr Kima laip kuu hiljem metsast. Stavropoli loo puhul oli taksojuhi Gennadi Tolbojevi surnukeha aga mineeritud autos.

Täpsustatud andmete järgi olid kurjategijad tulistanud mõlemale mehele kuklasse.

Eile hommikul helistas Stavropolis asuva Gloria kohviku asedirektor miilitsasse ja teatas, et söögikoha lähedal seisab kahtlane VAZ-2107. Kohale saabunud miilitsapatrullid ja sapöörid leidsid autost mehe surnukeha ja lõhkeseadeldise.

Varsti leiti samast lähedalt ühest hoovist teine lõhkeseadeldis – Žiguli kütusepaak lõhkeaineseguga.

Autos olnud pommi kellamehhanism näitas 8.30. Uurijate oletusel pidi esmalt lõhkema just see.

Eile meedias liikunud oletuste järgi oli Žigulis olnud lõhkeseadeldise trotüülekvivalent kuni 10 kilogrammi. RIA Novosti saadud täpsustatud andmete järgi oli kahe lõhkekeha summaarne trotüülekvivalent 60 kilogrammi.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja terroriakti planeerimist, lõhkeseadeldise ebaseadislikku omamist ja tapmist puudutavate paragrahvide järgi.

Augusti keskel Pjatigorskis aset leidnud plahvatuses sai viga umbes 30 inimest. Eile Stavropolis jäid plahvatused aga õnneks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles