Putin: FIFA skandaal on Vene-vastane vandenõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter ja Vladimir Putin.
Sepp Blatter ja Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin väidab, et Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA ja selle presidendi Sepp Blatteri ümber lahvatanud korruptsiooniskandaal on vaid vahend selleks, et karistada juhti kindlameelsuse eest korraldada 2018 aasta maailmameistrivõistlused Venemaal. 

Ukrainas toimuvate sündmuste valguses on korduvalt tõusnud päevakorda võimalus turniiri korraldamise õigus suurriigilt ära võtta. «Me teame, et Blatterile avaldati survet, et ta tühistaks 2018 aasta maailmameistrivõistlused Venemaal,» ütles Putin toetusavalduses mehele. Ta süüdistas Ameerika Ühendriike kampaanias, mille eesmärgiks on Blatter tolle isepäisuse eest «süüdi mõista». «Mul ei ole selle suhtes vähimatki kahtlust. See on selge katse vältida Blatteri tagasivalimist tema kohale,» lausus Putin.

Sel nädalal tegid Ameerika senaatorid John McCain ja Robert Menendez  FIFA-le avalduse, milles kutsusid üles Blatterit uuesti mitte valima just tänu viimase toetusele Venemaa kandidatuurile. Suurürituse korraldamine oleks nende hinnangul Vladimir Putinile liigseks auks ajal, mil tema teod vääriksid vaid hukkamõistu. Blatter on varem lausunud, et «poliitika ei peaks jalgpallile ette jääma».

Üleeile lahvatanud skandaalis süüdistatakse mitmeid FIFA kõrgeid ametnikke korruptsioonis, rahapesus ja pettuses. Blatter on oma seotust korduvalt eitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles