Tšižov: Vene-Ukraina kõnelused ELi assotsiatsioonileppe üle ei edene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tšižov.
Vladimir Tšižov. Foto: ITAR-TASS

Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liidu läbirääkimised Kiieviga allkirjastatud ELi assotsiatsioonileppe üle ei ole märkimisväärselt edenenud, ütles Vene suursaadik ELi juures Vladimir Tšižov Interfaxile.

«Oleks tore rääkida olulistest edusammudest dialoogis leppe üle, aga hetkel ma seda teha ei saa,» sõnas ta. «Aga meil on veel aega. Töö käib. Järgmine ministrite kohtumine on kavas juulis.»

Tšižov kinnitas, et Venemaa ei nõua enam Kiievilt ja ELilt leppe kaubandus- ja majandusosa jõustamise edasilükkamist või seda käsitleva teksti muutmist.

«Me tõepoolest rääkisime alguses assotsiatsioonileppe kaubandus- ja majandusosa jõustamise edasilükkamisest ja 2014. aasta septembris õnnestus meil saavutada 15-kuine edasilükkamine. Aga täna ei nõua me enam edasilükkamist ega teksti muutmist,» ütles diplomaat.

«Me peame kolmepoolseid Venemaa, Ukraina ja Euroopa Komisjoni läbirääkimisi, et leida võimalusi riskide minimeerimiseks, mida selle leppe rakendamine meie arvates endas kätkeb. Aga meie mured ei puuduta vabakaubandust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles