Itaalia merevägi päästis Vahemerelt 4200 põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika põgenikud.
Aafrika põgenikud. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia merevägi päästis reedel Vahemerelt umbes 4200 Euroopasse teel olnud põgenikku ja leidis 17 inimest paatidest surnuna.

Laibad leiti pärast seda, kui patrullalus Bettica oli päästnud kolmes kummipaadist pea 300 sisserändajat, teatas merevägi Twitteris. Merevägi ei osanud koheselt öelda, kuidas inimesed surid.

Teine patrull-laev päästis veel kaks paaditäit migrante, kokku 484 inimest.

Kokku saadi hädakõnesid 22 einevalt aluselt, milledest osad asusid Itaalia lõunaranniku lähedal.

Päästeoperatsioon viidi läbi Saksamaa, Iirimaa ja Suurbritannia mereväealuste abiga, mis osalevad Euroopa Liidu piiriagentuur Frontexi otsingu- ja päästeoperatsioonides.

Selle aasta jooksul on Itaaliasse saabunud juba üle 40 400 sisserändaja, teel üle Vahemere on surma saanud umbes 1770 inimest.

Frontex teatas nädala algupoolel Vahemere otsingu- ja päästeoperatsiooni laiendamisest. Otsusega kuni kolmekordistusid siiani kasutatud ressursid ning muudatus tuleb kuu pärast EL-i juhtide otsust suurendada operatsiooni igakuist rahastust kolmelt miljonilt eurolt üheksale miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles