Filipiinidel sai rünnakus politseibaasi mošeele viga 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud rünnakupaigas.
Politseinikud rünnakupaigas. Foto: SCANPIX

Filipiinide Jolo saarel, kus tegutsevad islamimässulised, sai rünnakus politseibaasi mošeele viga 15 inimest, teatasid täna ametnikud.

Kasimi laagri mošee juures kärgatas reede õhtul mitu plahvatust. Rünnak algas granaadiplahvatusega, 10 minutit hiljem lõhkes pomm, mis oli mõeldud sündmuspaigale kiirustavate politseinike tabamiseks, seletasid kohalikud võimud.

«Paistab, et esimene plahvatus oli korraldatud sihtmärgi kohalemeelitamiseks,» ütles provintsi politseiülem Abraham Orbita.

Ükski rühmitus ei ole seni rünnaku eest vastutust võtnud. Kallaletungi objekt on valdavalt katoliikliku riigi kaugel lõunaosas asuva peamiselt moslemi elanikkonnaga saare suurimas linnas Jolos laiuv politsei peastaap.

2010. aasta jõulude ajal sai rünnakus Kasimi laagrile viga kuus inimest, kes katoliku kirikus jumalateenistusel viibisid.

Jolo on 1990. aastatel Al-Qaeda toel loodud islamirühmituse Abu Sayyaf tugipunkt. Rühmitusel on mõnisada võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles