Ukraina kardab kahe venelasest sõjavangi polooniumiga mürgitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelasest sõjavang Aleksandr Aleksandrov eile Kiievis sõjaväehaiglas.
Venelasest sõjavang Aleksandr Aleksandrov eile Kiievis sõjaväehaiglas. Foto: SCANPIX

Kiievi sõjaväehaiglasse, kus on ravil Ida-Ukrainas rindejoonel tabatud kaks Vene sõjaväelast, paigaldati kiirguskaitse süsteem. Sellise ettevaatusabinõu võeti kasutusele Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) nõudel, mille sõnul on põhjust karta meeste mürgitamiskatseid.

Sellest kirjutab Vene päevaleht Novaja Gazeta, kelle korrespondent pidid haiglasse minnes sarnaselt teistele külastajatele läbima kontrolli, mille käigus testiti tema asju ja riideid raadioaktiivse aine sisalduse suhtes.

Kinnipeetuid kaitsva SBU teatel võeti meede kasutusele seetõttu, et välistada Vene eriteenistuste võimalikud atentaadikatsed.  «Meil ei ole tarvis teist Litvinenko juhtumit,» teatati Novaja Gazeta ajakirjanikule SBU peakorterist, viitades 2006. aastal Inglismaal polooniumimürgitusse surnud endisele Vene luuretöötajale Aleksandr Litvinenkole.

Ukraina väed tabasid kahe nädala eest Stšastje küla lähistelt kaks Vene sõdurit, Aleksandr Aleksandrovi ja Jevgeni Jerofejevi nimelised mehed. Venemaa on omalt poolt rõhutanud, et kuigi Aleksandrov ja Jerofejev kuulusid varem sõjaväe ridadesse, polnud nad enam aktiivses teenistuses. Kiiev kavatseb saata nad terrorismisüüdistustega kohtu alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles