Vene asekaitseminister: värvirevolutsioonis on enim kannatanud Ukraina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina elanik pommirünnakus hävinud kodu ees.
Ida-Ukraina elanik pommirünnakus hävinud kodu ees. Foto: SCANPIX

Värvirevolutsiooni tagajärjel on enim viga saanud Ukraina ning sõjapartei toetajad tõukavad valitsust jätkuvalt sõjalise avantürismi suunas, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov.

«Ukrainas on praegu kriis ja riik on pankroti äärel. Põhiseadusvastase riigipöörde tulemusena sööstis riik kodusõtta ja sõjapartei toetajad tõukavad valitsust jätkuvalt sõjalise avantürismi suunas,» lausus Antonov.

«Samaaegselt on seal puhkenud tõeline humanitaarkriis. Üle 6000 inimese on juba hukkunud,» lausus Antonov Aasias 14. korda toimuval Shangrila rahvusvahelisel konverentsil.

Värvirevolutsioonide tehnoloogia, mida Ukrainas kasutasid Lääne poliitnõunikud, oli keerukas, valulik ja mõjutas otseselt Venemaa huve, sest Ukrainas elavad miljonid venelased, lausus ta.

«Värvirevolutsioonide epideemia tabas algselt Lähis-Ida ja vuhises piirkonnas nagu orkaan läbi mitme riigi.»

«See katk mõjutas ka mitmeid Euroopa riike. Praegu kannatab selle käes Makedoonia, kus aset leidvaid sündmusi organiseeritakse viisakusetult väljastpoolt.»

«Kuid riik, mis on saanud kõige rohkem viga värvirevolutsiooni tõttu, on Ukraina,» lausus Antonov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles