Ukraina majandusminister kiidab Saakašvili Odessa kuberneriks saamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Gruusia president, nüüdne Odessa kuberner Mihheil Saakašvili
Endine Gruusia president, nüüdne Odessa kuberner Mihheil Saakašvili Foto: SCANPIX

Ukraina majandus- ja kaubandusminister Aivaras Abromavičius kiitis laupäeval väidetavat otsust nimetada endine Gruusia president Mihheil Saakašvili Odessa oblasti kuberneriks.

«Ainult radikaalsete otsustega on võimalik eesmärgini jõuda. President tegutses targalt. Me peame teda toetama. Harilikud vahendid ei aita. Aega on vähe. Saakašvili on radikaal ja suudab tõepoolest platsi puhtaks lüüa, ja väga kiiresti,» ütles Abromavičius.

Kiievis eksiilis elavat ja praegu Ukraina presidendi Petro Porošenko nõunikuna töötavale Saakašvilile anti Ukraina kodakondsus, teatasid reedel parlamendiliikmed.

Reedel tuli ka teade, et Ukraina valitsus esitas presidendile ametlikult soovituse nimetada Saakašvili Odessa oblastivalitsuse juhiks.

Odessa oblastivalitsus kinnitas, et uus kuberner astub ametisse laupäeval kell 14.30. «Jah, selleks on Saakašvili,» ütles oblastivalitsuse pressiesindaja Mõkola Pokrovski Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles