Strelkov materdas Izvestija intervjuus Donbassi nn rahvavabariike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Strelkov
Igor Strelkov Foto: SCANPIX

Tõelised mässulised on Donbassist lahkumast, kuna nad on mõistnud, et võitlevad kriminaalide juhitud vabariikide eest, mitte ei kaitse nn vene maailma, teatas nn Donetski rahvavabariigi eesotsas olnud ja sealt Venemaale põgenenud Igor Girkin (ehk Strelkov) vene väljaandele Izvestija antud usutluses.

«Peab ikka rumal olema, et uskuda, nagu oleks separatistid suutnud Donbassi rahvavabariigid püsti panna: need on Kremli loodud,» ütles ta.   

Strelkovi sõnul loob Ukraina lahinguvalmis sõjaväge ning on varsti võimeline Vene vägedega võitlema. «Mõne aja pärast, et aasta pärast või varem, suudab Ukraina Vene armee vastu võidelda,» teatas ta.

Mehe sõnul on separatistide moodustatud nn riigikestes distsipliini tase väga madal. «Kõik nad on joodikud ja paljud on narkosõltlased,» ütles Strelkov.  «Mässuliste kontrolli all oleval alal rüüstavad separatistid kohalike elanike varasid ja varastavad humanitaarabi,» ütles Strelkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles