Venemaa saatis hävitajad ameeriklaste sõjalaeva peletama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Ross.
USS Ross. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa saatis laupäeval mitu oma hävituslennukit eskortima Ameerika Ühendriikide sõjalaeva, mis oli Moskva süüdistuste järgi sisenemas Mustal merel Venemaa territoriaalvetesse. 

Riikliku uudisteagentuuri RIA Novosti teatel nähti ameeriklaste hävitajat USS Ross pärast Rumeenia Costanta sadamast lahkumist suundumas otsejoones Venemaa poole. «Laeva meeskond käitus provokatiivselt ja agressiivselt, mis tekitas muret meie vaatlejatele ja laevastikule Mustal merel,» sõnas anonüümne sõjaline allikas. «Kohale saadetud ründelennukid Su-24 demonstreerisid valmidust tegeleda piiririkkumistega jõuliselt ja kaitsta riiklikke huve.»

Pentagon on toimunud kinnitanud, kuid väitis, et nende alus viibis kogu aja rahvusvahelistes vetes ja sooritas vaid tavapäraseid tööülesandeid.

Vene uudistekanal Spuntiknews vahendas, et ameeriklased pöörasid pärast vahejuhtumit kohe ümber ja võrdles toimunut mullu aprillikuus toimunud intsidendiga. «Tundub, et ameeriklased ei ole unustanud juhtumit aprillis 2014, kui üks Su-24 ründelennuk jooksutas oma raketikaitse elementidega kokku kogu Ameerika hävitaja USS Donald Cook varustuse,» kiitles portaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles