Vene propaganda jäi uskuma, et Ameerika tahab FIFAt sõjaliselt vallutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter ja Vladimir Putin.
Sepp Blatter ja Vladimir Putin. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika satiirik Andy Borowitz kirjutas Rahvusvahelist Jalgpalliliitu FIFA tabanud korruptsiooniskandaali taustal iroonilise artikli, milles kutsub Ameerika vägesid korra majja lööma ja sõjaliselt sekkuma.

«FIFA peab maitsma Ühendriikide sõjaväe kättemaksuhimulist vägevust ja raevu,» «tsiteeris» Borowitz ajakirjas New Yorker ilmunud humoreskis senaator John McCaini. Viimane röögatas seejärel, et ta «järgib Sepp Blatterit (FIFA juhti) kuni põrguväravateni».

Näib aga, et Venemaa ajaleht Rossiiskaja Gazeta ei mõistnud kirjatüki irooniat ja esitas seda tõendina sellest, kuidas Ameerika ignoreerib rahvusvahelist seadust ja oleks valmis pommitama ükskõik millist paika terve planeedi peal.

«Oleks huvitav näha, keda McCain pommitaks, kui tal oleks reaalne võim?» küsis Vladislav Vorobjovi nimeline autor. «Jalgpallistaadioneid? Jalgpalliametnike kontoreid Euroopa pealinnade uhketes kvartalites? Kas kõik pallid saadetaks CIA salavanglatesse?»

Eelmisel nädalal vihjas Venemaa president Vladimir Putin, et korruptsioonisüüdistused FIFA ja selle presidendi Sepp Blatteri suhtes kannavad endas vaid ühte eesmärki: võtta Venemaalt ära 2018 aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamise õigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles