Saakašvili lubab Gruusia poliitikasse naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: RIA Novosti

Gruusia endine president Mihheil Saakašvili väidab, et Gruusia kodakondsuse saab temalt ära võtta ainult tema mantlipärija Giorgi Margvelašvili.

«Kodakondsuse äravõtmine on presidendi pädevuses ning kui Margvelašvili tahab nõnda, siis see ongi otsustav tegur,» ütles Ukraina kodakondsuse saanud ja Odessa oblasti kuberneriks nimetatud Saakašvili usutluses telekanalile Imedi.

Ekspresidendi sõnul näevad Ukraina seadused ette kaheaastast üleminekuperioodi, mille kestel tal võib olla topeltkodakondsus.

«Selleks ajaks, mil ma Gruusiasse naasen – see aga juhtub rutemini, kui mõned arvavad – on Gruusia rahvas minu vastu algatatud kriminaalasjad lõpetanud ja minult Gruusia kodakondsuse äravõtmise küsimuse päevakorrast maha võtnud,» ütles Saakašvili.

«Eduard Ševardnadze polnud Gruusia kodanik, kui tuli tagasi riigipeana, ning ka Gruusia Unistuse liider, miljardär Bidzina Ivanišvili polnud Gruusia kodanik, kuid nende aktiivsust ei takistatud kuidagi. Seega ei arva ma, et ka minul poleks poliitikas tegutsemisega probleeme,» lisas ekspresident.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles