Lavrov: musta nimekirja kanti Ukraina riigipööret toetanud eurooplased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Venemaa poolt musta nimekirja kantud eurooplased toetasid aktiivset Ukraina riigipööret, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov täna ajakirjanikele.

«Vastumeetmed rakendati isikute suhtes, kes toetasid aktiivselt Ukraina riigipööret,» ütles Lavrov ajakirjanikele.

Välisminister lisas, et pärast riigipööret – nii nimetab 2014. aasta veebruari lõpus Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši tagandamiseni viinud sündmusi – algas Ukrainas venelaste diskrimineerimine.

Venemaa andis möödunud neljapäeval Euroopa Liidu delegatsioonile Moskvas üle musta nimekirja, millega kehtestati sissesõidukeeld Venemaale 89 ELi poliitikule ja julgeolekuametnikule. Brüssel on kritiseerinud nimekirja kui «täiesti meelevaldset ja õigustamatut, eriti seoses igasuguste selgituste puudumisega».

«Esitasime ELi palvel mitteavalikult nimekirja ja see lekkis kohe ajakirjandusse. Euroopa Liit, mis ei kommenteeri tavaliselt lekkeid, võttis sel teemal rõõmuga sõna. Näen siin eetikanormide rikkumist,» ütles Lavrov.

«Mis puudutab avaldusi, et EL kehtestas sanktsioonid mingi õiguse alusel ja Venemaa tegi seda täiesti mittelegitiimselt, ütleksin, et me reageerisime ühepoolsele, ebasõbralikule ja provotseerimatule sammule vastastikkusega. Me tegime seda enda pikaajalise vaoshoidmise järel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles