Lindsey Graham teatas ametlikult kandideerimisest USA presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Lindsey Graham teatas esmaspäeval ametlikult riigipeaks pürgimisest.
Senaator Lindsey Graham teatas esmaspäeval ametlikult riigipeaks pürgimisest. Foto: SCANPIX

USA vabariiklasest senaator Lindsey Graham teatas esmaspäeval ametlikult riigipeaks pürgimisest 2016. aasta presidendivalimistel.

Senatis Lõuna-Carolina osariiki esindav Graham alustas kampaaniat oma lapsepõlvekodu juures väitega, et ta on rahvusliku julgeoleku küsimustes pädevam kõigist teistest kandidaatidest, sealhulgas demokraadist eksvälisministrist Hillary Clintonist.

Pistrikuna tuntud Graham (59) pakub konkurentsi kaheksale juba varem presidendiks kandideerimisest teatanud vabariiklasele.

Arvamusküsitluste kohaselt on Grahami toetus teiste vabariiklaste kandidaatidega võrreldes tagasihoidlik.

Senaatori hinnangul peaks USA välispoliitika olema jõulisem. «Tahan saada presidendiks, et alistada vaenlased, kes tahavad meid tappa,» ütles ta Lõuna-Carolinas Centralis rahvahulgale.

«Mul on rohkem kogemusi rahvusliku julgeoleku alal kui ühelgi teisel kandidaadil, kaasa arvatud teie, Hillary,» lausus Graham.

Tema sõnul tegi Clinton aastatel 2009-2013 president Barack Obama välisministrina töötades «mõned tõsised vead».

«Uudiste pealkirjad annavad iga päev tunnistust Obama/Clintoni poliitikate läbikukkumisest,» lausus senaator, toonitades, et selle läbi on vähenenud ameeriklaste julgeolek.

Koos endise vabariiklaste presidendikandidaadi John McCainiga on Graham üks Obama välispoliitika valjuhäälsemaid kriitikuid senatis.

USA presidendivalimised peetakse 2016. aasta novembri esimesel teisipäeval. Obama teine ametiaeg lõpeb 2017. aasta 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles