Obama: USA aitab Malaisia lennuki allatulistajaid vastutusele võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuningas Willem Alexander ja USA president Barack Obama.
Hollandi kuningas Willem Alexander ja USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama lubas eile Hollandi kuningale Willem Alexanderile ja kuningannale Maximale aidata võtta vastutusele need, kes tulistasid möödunud aasta juulis Ukraina kohal alla Malaisia reisilennuki.

Malaisia riikliku lennufirma Malaysia Airlines lend MH17 tulistati Ida-Ukraina kohal alla mullu 17. juulil. Surma sai 298 inimest, kellest 193 olid Hollandi kodanikud.

Hollandi lennuohutusameti (OVV) esialgne raport ei ütle otsesõnu, et lennuk tulistati alla pind-õhk-tüüpi raketiga, kuid raporti leiud viitavad sellisele järeldusele.

Obama ütles Hollandi kuningapaari Valges Majas võõrustades, et Ühendriigid on andnud püha lubaduse aidata Hollandi uurimist lennuõnnetuse asjaolude suhtes. President võttis kohustuse tagada mitte üksnes tõe väljaselgitamine, vaid ka vastutusele võtmine.

Kiiev ja lääneriigid väidavad, et lennuki tulistasid pind-õhk-tüüpi raketisüsteemiga BUK alla Ida-Ukraina venemeelsed separatistid. Moskva on süüdistused tagasi lükanud.

Kuningas Willem-Alexander edastas südamliku kaastundeavalduse Ühendriikide asepresidendile Joe Bidenile vanima poja Beau surma tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles