Pildid: Pariisi politsei ajas laiali migrantide laagri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrantide laager metroosilla all.
Migrantide laager metroosilla all. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei ajas täna laiali mitusada Aafrikast pärit sisserändajat, kes olid Põhja-Pariisis metroosilla all laagrisse jäänud.

Üle 350 põgeniku peamiselt Sudaanist, aga ka Eritreast, Somaaliast ja Egiptusest on elanud La Chapelle'i ja Barbès–Rochechouart'i metroojaama vahelise silla all juba kuid.

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Laager tekkis 2014. aasta suvel, aga tänavu aprillis hakkas see Vahemere põganiketulva hoogustudes paisuma.

Ametivõimud panid nädalavahetusel üles sildid, millel kästi inimestel 48 tunni jooksul laagrist lahkuda. Aeg sai täis  tänahommikul ning politsei piiras laagri sisse ja sulges ümberkaudse liikluse.

Foto: JOEL SAGET/AFP

Põgenikud pandi bussidesse ja viidi Pariisi erinevatesse varjupaikadesse. Laagri asukad olid peamiselt mehed, kuid mõned neist peredega.

Foto: JOEL SAGET/AFP

Küsitluse põhjal, mille Prantsuse võimud ja pagulasorganisatsioonid möödunud nädalal läbi viisid, sooviks 160 laagrielanikku jääda Prantsusmaale, 200 loodab aga reisida edasi Suurbritanniasse või Põhjamaadesse.

Foto: JOEL SAGET/AFP

Prantsuse sadamalinnas Calais´s sai eile varahommikul Sudaani ja Eritrea sisserändajate vahel puhkenud kakluses viga 24 inimest, kellest 14 vajas politsei teatel haiglaravi.

Päästeteenistuse teatel sai kaklus alguse telklinnakus ühe telgi süütamisest, kiiresti läksid käiku ka raudkangid.

Calais´ loata püstitatud telklinnakus loodab Prantsusmaalt Suurbritanniasse pääsemist umbes 2300 peamiselt Sudaanist, Eritreast ja Süüriast pärit sisserändajat. Dokumentideta pagulased üritavad peita end veokitesse, mis parvlaevadega üle La Manche´i Suurbritanniasse suunduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles