Koalitsioon arutab ISISe vastast strateegiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Täna kohtuvad Pariisis 20 riigi ministrid, et arutada, mismoodi astuda vastu äärmusrühmitusele Islamiriik ehk ISIS.

Kohtumine toimub hiljutiste tagasilöökide valguses, kus vaatamata koalitsioonivägede jätkuvatele õhulöökidele on islamistidel õnnestunud vallutada Iraagi Anbari provintsi pealinn Ramadi ja ajalooline Süüria linn Palmyra.

Riikidele valmistab muret ka asjaolu, et suure osa sunniitliku ISISe vastu sõdivatest vägedest moodustavad Iraani toetatud šiiitidest vabatahtlikud – olukord, mis võib kergesti ajada küdema sektantliku vägivalla. Prantsusmaa välisministeeriumi kinnitusel otsitakse kohtumisel nimelt «kestvat poliitilist lahendust Iraagi kriisi lahendamiseks».

BBC vahendab ka Iraagi julgeolekuametniku sõnu, kelle väitel algab pealetung Ramadi tagasivallutamiseks mõne päeva jooksul. Allika kinnitusel on linna lähedale viidud kuus Iraani päritolu raketiheitjat ja rünnaku tarbeks on värskelt välja õpetatud üle 3000 võitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles