Pildid: Hiina kruiisilaeva päästetööd jätkuvad, üle 400 inimese on endiselt kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas Hubei maakonnas Jangtse jõel läks esmaspäeva õhtul ümber kruiisilaev, sajad selle pardal olnud inimesed on endiselt leidmata.

Päästjad on uudisteagentuuride teatel leidnud seni 14 ellujäänut ja 18 surnut, laeval oli 456 inimest. Pardal olnud resijate vanus on peamiselt 50 – 80 eluaastat, tegemist oli jõekruiisiga.

Foto: GRAPHIC NEWS

Laeva ümberminekust on möödas ligi 36 ning lootus ellujääjaid leida kahaneb. Sajad reisijad on endiselt kadunud. Paljud neist võivad olla laevas lõksus. Päästeoperatsioonil osaleb rohkem kui 200 sukeldujat, kes püüavad loodetavalt õhutaskutesse jäänud inimesi leida. Sündmuskohal on kümneid päästealuseid.

«Meil käib võidujooks ajaga,» ütles transpordiminister Yang Chuantang eile. «See juhtus äkitselt ning päästetööd on olnud keerulised. Seni kuni on väiksemgi lootuseraas, ei anna me alla.»

Hiina meedia teatel hakkasid ümber läinud laeva sisemusest eilseks appihüüdmised vähenema. Telepilt näitas, et veepinnal on näha vaid väikest osa laeva kerest.

Hiina peaminister Li Keqiang lendas õnnetuspaika jälgima päästetöid ning enne seda teatas, et riik abistab päästetööde elluviimisel ja juhtumi uurimisel igakülgselt.

Kinnitamata andmetel võis aluse pardal olla liiga suur last ning päästeveste ei olnud piisavalt. 

Uudisteagentuur Xinhua teatas viitega jõelaevalt pääsenud kaptenile, et alus läks ümber vaid paari minutiga. Politsei kuulab üle kapteni ja peamehhaaniku, kes samuti pääses.

Laev oli teel Jangsu provintsi pealinnast Nanjingist Chongqingi.

Hiina meteoroloogide teatel oli piirkonnas laevaõnnetuse ajal tornaado. Hiinas on varasemast teada tornaadost tingitud õnnetusi, kuid need loodusnähtused on seal väga harvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles