Meedia: Blatter on FBI korruptsioonijuurdluse keskmes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter oma kodulinnas Ulrichenis heategevusmatšil.
Sepp Blatter oma kodulinnas Ulrichenis heategevusmatšil. Foto: SCANPIX

Eile õhtul tagasiastumisest teatanud Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter on USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) korruptsioonijuurdluse keskmes, teatas Ühendriikide meedia.

FBI pressiesindaja teatel ei ole bürool täiendavaid kommentaare eelmisel nädalal justiitsminister Loretta Lynchi ja FBI direktori James Comey sõnadele, mille kohaselt on FIFA suhtes algatatud uurimine seoses korruptsiooniga.

Avalikult ei ole Blatterit uurimise märklauana mainitud.

Blatteri tegevuse uurimisest teatasid eile päevaleht New York Times ning väljaanne ABC News viitega anonüümsust palunud õiguskaitseametnikele ning juhtumile lähedal seisvatele isikutele.

ABC Newsi teatel uurivad FBI ja USA prokurörid Blatteri tegevust osana uurimisest, mis viis eelmisel nädalal avalikustatut süüdistusteni.

USA justiitsministeerium teatas eelmisel kolmapäeval, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel.

FIFA teatas eile, et organisatsiooni kaudu toimus 2010. aasta maailmameistrivõistlused korraldanud LAV-i 10 miljoni suurune rahaülekanne jalgpalliametnik Jack Warnerile, keda süüdistatakse altkäemaksus. Organisatsioon eitas samas peasekretär Jerome Valcke seotust.

17 aastat FIFAt juhtinud Blatter valiti reedel järjekordseks ametiajaks presidendiks. Eile õhtul teatas ta ootamatult tagasiastumisest.

Blatter võttis FIFA juhtimise üle keset finantsraskusi ning muutis organisatsiooni rahaliseks suurvõimuks, mis teenis 2010. ja 2014. aasta MM-ide vahelisel ajal 5,3 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles