Lätlased valivad parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskise plakat Riias. Sõnum postril kõlab: «Dombrovskis peaks tööd jätkama.»
Läti peaminister Valdis Dombrovskise plakat Riias. Sõnum postril kõlab: «Dombrovskis peaks tööd jätkama.» Foto: SCANPIX

Lätis toimuvad täna esimesed parlamendivalimised pärast seda, kui riiki tabas maailma kõige sügavam majanduslangus.

Kümnendad seimivalimised on suur tuleproov Euroopa noorima valitsusjuhi, 39-aastase peaminister Valdis Dombrovskise jaoks, kelle juhtimisel on Läti ellu viinud karme kärpeid ja muid kokkuhoiumeetmeid, kirjutas AFP.

Küsitluste kohaselt säilitab ta ilmselt oma võimu, sest 100-kohalises seimis loodab tema juhitud kolmikliit Ühtsus koguda 60 kohta.

Valimisjaoskonnad avati täna hommikul kell seitse ja suletakse kell 20. Esialgsed tulemused peaksid selguma mõni tund pärast seda, lõplik resultaat avaldatakse tõenäoliselt juba homme.

Lätlaste usaldus poliitikutesse on majanduslanguse ajal järsult kukkunud. Uuringute kohaselt usaldab seadusandjaid praegu vaid 15 protsenti rahvast.

President Valdis Zatlers kehutas aga inimesi kindlasti valima minema. «Valimistelt eemalejäämine ei ole andestatav... Olge valmis võtma vastutus enda ja oma riigi eest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles