Interpol kandis kuus FIFAga seotud isikut tagaotsitavate nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tagasiastunud FIFA juhti Sepp Blatterit Interpoli nimekirjas ei olnud, ent USA meedia teatel on ta FBI juurdluse keskmes.
Eile tagasiastunud FIFA juhti Sepp Blatterit Interpoli nimekirjas ei olnud, ent USA meedia teatel on ta FBI juurdluse keskmes. Foto: SCANPIX

Interpol kandis kuus Rahvusvahelise Jalgpalliliiduga (FIFA) seotud isikut korruptsiooni ja väljapressimise süüdistuste alusel tagaotsitavate nimekirja.

Nimekirja kanti FIFA endine asepresident Jack Warner Trinidad ja Tobagost ning organisatsiooni täitevkomitee endine liige Nicolás Leoz Paraguayst.

Tagaotsitavate sekka lisati ka argentiinlased Alejandro Burzaco ja vennad Hugo ja Mariano Jinkis, keda süüdistatakse koos ligi 100 miljoni dollari andmises altkäemaksuna jalgpalliturniiride meedia- ja kaubanduslike õiguste omandamiseks. Kuuendana kanti nimekirja brasiillasest teleametnik José Margulies.

USA justiitsministeerium teatas eelmisel kolmapäeval, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel.

Šveitsi võimud vahistasid läinud kolmapäeva hommikul USA palvel Zürichi lukshotellis seitse kõrget jalgpalliametnikku, seal hulgas kaks FIFA asepresidenti, keda kahtlustatakse miljonite dollarite ulatuses altkäemaksu võtmises. Kõiki ootab Ühendriikidele väljaandmine. Lisaks konfiskeeris Šveitsi politsei dokumente ja elektroonilisi andmeid.

Haarang viidi läbi osana käimasolevast uurimisest seoses väidetava rahapesu ja pettusega, mis puudutab jalgpalli 2018. ja 2022. aasta maailmameistrivõistluste korraldusõiguse andmist vastavalt Venemaale ja Katarile.

FIFA teatas eile, et organisatsiooni kaudu toimus 2010. aasta maailmameistrivõistlused korraldanud LAVi 10 miljoni suurune rahaülekanne jalgpalliametnik Jack Warnerile, keda süüdistatakse altkäemaksus. Organisatsioon eitas samas peasekretär Jerome Valcke seotust.

Seitseteist aastat FIFAt juhtinud Sepp Blatter valiti reedel järjekordseks ametiajaks presidendiks. Teisipäeva õhtul teatas ta ootamatult tagasiastumisest, öeldes et uut mandaati ei näi toetavat kõik jalgpallimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles