Läti piiri lähedal märgati Vene lennukeid ja laevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhuvägede Il-76.
Vene õhuvägede Il-76. Foto: SCANPIX

NATO hävitajad saatsid eile kahel korral Läänemere kohal Vene transpordilennukeid, lisaks märkas Läti piirivalve täna hommikul ka kahte Vene sõjalaeva.

Läti piirivalve märkas täna kaheksa meremiili (umbes 15 kilomeetri) kaugusel Läti vetest Vene mereväe fregatte Boiki ning Soiki. Mõlemat alust on Läti merepiiri lähistel märgatud korduvalt ka varem, teatas lõunanaabrite kaitsevägi.

Leedu kaitseministeeriumi teatel tõusid eile Leedus asuvast Šiauliai õhuväebaasist kahel korral õhku NATO Balti õhuturbemissioonil osalevad hävitajad, mis tuvastasid Vene õhujõudude transpordilennukid An-72 ning Il-76. Kummalgi juhul polnud varem avaldatud lennuplaani ega hoitud kontakti lennujuhtimiskeskusega.

Viimase aasta jooksul on märgatavalt sagenenud juhtumid, kus Vene sõjalennukid lendavad Balti riikide õhupiiri lähedal ja sõjalaevad liiguvad kolme riigi territoriaalvete lähistel. Läti kaitseväe teatel on tänavu vähemalt 50 korral märgatud Läti territoriaalvete lähedal Vene sõjalaeva või sõjalaevu.

Hea tava kohaliselt antakse tavaliselt enne teise riigi piirile lähenemist sellest teada. See ei ole siiski kohustuslik, mistõttu pole Vene laevad ja lennukid piirile lähenedes otseselt seadust rikkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles